Fördjupningsspår

Från och med Måndag så kommer vi öppna en ny spellista på YouTube som vi kallar för fördjupningsspår. Först ut är Håkans undervisning om dopet.

Även Victor har några episoder på kö som är fördjupningar på Gamla Testamentet och närmare bestämt berättelsen om Josef. Vi har än så länge valt att skapa en egen spellista för dessa spår för att undvika förvirring om vad som gäller. Stommen i bibelskolan är de 15 avsnitten per ämne och dessa är helt i sig själva nog.

Fördjupningsspåren ska ses som komplement och just fördjupning.

Kanske sitter flera av oss hemma numera och har då fina möjligheter att göra en eller flera av kurserna. Om du inte tidigare lyssnat är du välkommen att göra det. Inga förkunskaper krävs och allt är helt gratis. Kan det bli bättre?

 

Vill du göra hela Bibelskolan kan följande ordning rekommenderas:

Gamla testamentet - Nya testamentet - Homiletik - Kyrkohistoria - Dogmatik

Så länge dagen varar

Bokförlaget Semnos har släppt mina memoarer som har fått titeln Så länge dagen varar. Inte trodde jag för ett år sedan att det skulle hända, men när förlagschefen bad mig att skriva något självbiografiskt kunde jag inte stå emot. Och nu har jag levererat. Nu levererar förlaget. Och kanske du nu står i tur att få del av boken.

Boken börjar med min omvändelse och fortsätter sedan med tjänsten som präst i Svenska kyrkan. Efter att ha upplevt ett stark väckelseskeende på Fjellstedtska skolan i Uppsala blev jag oplanerat prästvigd för Göteborgs stift. Jag hörde ju hemma i Strängnäs stift, men redan 1978 betackade stiftet sig för sådana som mig. Och ändå fick jag min första tjänst i Stockholm. Herrens vägar är outgrundliga.

Boken vittnar naturligtvis om en personlig resa, men innehåller också en hel del berättelser från den andliga förnyelse som gick över landet från 1980-talet och framåt. 

 

Ovan finns också en blivande butik, men den kan du inte använda - än! 
Gör i stället så här:
1. skicka namn och adress till hakan.sunnliden@telia.com
2. Swischa 250;- till HåVi 123 116 9762
3. Då får du ett signerat ex i din brevlåda

Bibelskola-on-line har fått en bra start. Idag finns mer än 250 elever. Ungefär hälften av dem som tittar, tittar på sin dator och hälften på sin mobil. Det är en poäng att avsnitten ska vara lättillgängliga. Om du är hemma, sitter på tåget eller befinner dig på annan plats än hemmet ska inte spela någon avgörande roll. Inte heller ska det ha någon betydelse var du befinner dig i världen.

Tillsammans med äldste sonen Victor äger vi Handelsbolaget, HåVi, för att underlätta fakturering av böcker och tjänster. Du beställer enklast genom att ovan gå till "böcker". Beställningarna går till olika distributörer. Om du beställer från Håkan skickar bolaget faktura med e-post. Du kan inte beställa genom SWISCH. Det numret, 123 116 9762,  är endast för betalning.

Välkommen igen önskar

Håkan och Victor 

FOLLOW ME

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© 2023 by Samanta Jonse. Proudly created with Wix.com