top of page
  • Skribentens bildHåkan

Arbetet i Nepal fortgår

Uppdaterat: 29 maj 2018

År 2013 bad TD Hans Sundberg mig att följa med till Nepal för att undervisa blivande pastorer. Det blev början på en spännande resa. Nu har arbetet organiserats och år 2018 har ett hundratal pastorer fått en genomgång av hela Bibeln, från pärm till pärm. Du kan följa arbetet på hemsidan www.pastoralleadershiptraining.org. Förkortningen på arbetet är PLT.
På bilden undervisar jag emellertid på en bibelskola i Kathmandu. Initiativtagaren TD Hans Sundberg beskriver arbetet med följande ord:

Enkelt beskrivet så kommer våra bibellärare till varje session i respektive land, som består av tio dagars intensiv undervisning i form av föreläsningar, bön, gruppreflektioner och gemenskap. Vi håller tio-tolv sådana sessioner per skola.

PLT har numera också ett liknande arbete i norra Indien där en hel del nepaleser uppehåller sig. De kristna har lidit av svåra förföljelser. Många av de blivande pastorerna har en eller flera martyrer i sin släkt. Till vår stora sorg fick också vi från Sverige vara med om en svår olycka då en taxibil med Samuel Robertsson och Håkan Sunnliden körde ner i en ravin, hundratals meter djup. Den unge Samuel förolyckades. Jag minns med glädje våra samtal innan den ödesdigra eftermiddagen, den 15 maj 2014.

60 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page