Den kristna rörelsen blir en institution

 

Det låter betydligt mer negativt än vad det är. Varje rörelse föds, växer, kulminerar, mognar och bär frukt. När den sedan får institutionella drag gäller det att se upp. Institutionen är nämligen menad att underhålla rörelsen. 

Ungefär så är innehållet i Kh6 som nu ligger på nätet. Kh7 ska jag lägga ut idag. Den handlar om den tidiga Medeltiden, det vill säga från 500-talet till och med 1000-talet e Kr. Här har vi en ganska lång period då kyrkan inte bara konsolideras utan hela Europa utvecklas politiskt och religiöst. Spännande. Vi hoppas bli färdiga med kursen under fastetiden. Om du inte tidigare lyssnat är du välkommen att göra det. Det är fullt möjligt att börja med den kyrkohistoriska kursen. Inga förkunskaper krävs och allt är helt gratis. Kan det bli bättre?

 

Vill du göra hela Bibelskolan kan följande ordning rekommenderas:

Gamla testamentet - Nya testamentet - Homiletik - Kyrkohistoria - Dogmatik

Så länge dagen varar

Nu dröjer det inte länge förrän bokförlaget Semnos släpper mina memoarer som har fått titeln Så länge dagen varar. Inte trodde jag för ett år sedan att det skulle hända, men när förlagschefen bad mig att skriva något självbiografiskt kunde jag inte stå emot. Och nu har jag levererat.

Boken börjar med min omvändelse och fortsätter sedan med tjänsten som präst i Svenska kyrkan. Efter att ha upplevt ett stark väckelseskeende på Fjellstedtska skolan i Uppsala blev jag oplanerat prästvigd för Göteborgs stift. Jag hörde ju hemma i Strängnäs stift, men redan 1978 betackade stiftet sig för sådana som mig. Och ändå fick jag min första tjänst i Stockholm. Herrens vägar är outgrundliga.

Boken vittnar naturligtvis om en personlig resa, men innehåller också en hel del berättelser från den andliga förnyelse som gick över landet från 1980-talet och framåt. 

 

Den nya boken kan nu förhandsbeställas på hakan.sunnliden@telia.com till en kostnad av 250;-. Leverans den 15 april.

Bibelskola-on-line har fått en bra start. Idag finns mer än 230 elever. Ungefär hälften av dem som tittar, tittar på sin dator och hälften på sin mobil. Det är en poäng att avsnitten ska vara lättillgängliga. Om du är hemma, sitter på tåget eller befinner dig på annan plats än hemmet ska inte spela någon avgörande roll. Inte heller ska det ha någon betydelse var du befinner dig i världen.

Tillsammans med äldste sonen Victor äger vi Handelsbolaget, HåVi, för att underlätta fakturering av böcker och tjänster. Du beställer enklast genom att ovan gå till "böcker". Beställningarna går till olika distributörer. Om du beställer från Håkan skickar bolaget faktura med epost. Du kan inte beställa genom SWISCH. Det numret, 123 116 9762,  är endast för betalning.

Välkommen igen önskar

Håkan och Victor 

FOLLOW ME

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© 2023 by Samanta Jonse. Proudly created with Wix.com