Gott Nytt År 2021! 

 

Det har bara under några dagar hänt en hel del här hemma. Jag tänker då inte på pandemin eller stormningen​ av Capitolium. Nej, mer jordnära är det arbete HåVi gör. Här får du fyra nyheter.

1.  

Boken Roten som bär dig - om Israel i Nya testamentet är färdig och går att förhandsbeställa under fliken "böcker". Det är en bok som förlaget SEMNOS bett mig skriva, men som också legat mig varmt om hjärtat under många år. I vanlig ordning blir den översiktlig, men många kära vänner skulle må bra av att få en sådan ingång i ett mycket svårt ämne. Min gode vän och kollega professorn Anders Gerdmar skriver att den bör läsas av varje intresserad. Bättre betyg kan den inte få. Under januari månad kan du få ett specialpris av mig genom att förhandsbeställa direkt av mig. Om du beställer av mig signerar jag den.

2..

 

Sedan några veckor tillbaka är Bibelskolan-on-line färdig. Nu finns de där - alla 75 avsnitten fördelade på Gamla- och Nya testamentet, kyrkohistoria, homiletik och dogmatik. Skolan har fått mycket goda omdömen av flera skäl. Klippen är lättillgängliga, översiktliga, men ändå fördjupande. De är korta och de är gratis!

3.

Därför går vi nu vidare med Bibelskolan-live. Det betyder att din kyrka, församling eller organisation kan beställa undervisning till en låg kostnad. I praktiken innebär det att vi tillsammans lägger upp en kurs på några valfria avsnitt, ett helt ämne eller varför inte för en eller ett par terminer? Upplägget blir att en moderator hälsar välkommen och visar det klipp vi kommit överens om. Efter visningen kommenterar jag, vi delar in oss i smågrupper och avslutar i plenum. Det blir som ett seminarium. Är du intresserad så be din organisation att kontakta Victor eller mig för vidare information.

4. 

Innan januari månad är slut kommer ännu en bibelkommentar att gå till tryckeriet. Det är en spännande kommentaren till 1 och 2 Thessalonikerbrevet. Tryckeriet brukar ta 8-10 veckor på sig. Det betyder att boken kommer ut till senvintern eller tidig vår. Jag informerar via mitt utskick (som du kan beställa) och här på hemsidan.

HåVi vill med sitt arbete bidra till att hålla den kristna läran och traditionen vid liv. Det är en enorm utmaning för alla kristna i en sekulariserad stat. Men om vi var för oss gör vad vi kan för att förbli i Kristus ska den helige Ande hjälpa oss.

 

  

 

Gör så här för att beställa ett signerat ex direkt av mig:
1. Klicka här och ange namn och adress
 
2. Semnos skickar ut boken och bifogar faktura.
 
3. Då får du ett signerat ex i din brevlåda

Bibelskola-on-line går bättre och bättre. har fått en bra start. Idag närmar vi oss 600 elever. Ungefär hälften av dem som tittar, tittar på sin dator och hälften på sin mobil. Det är en poäng att avsnitten ska vara lättillgängliga. Om du är hemma, sitter på tåget eller befinner dig på annan plats än hemmet ska inte spela någon avgörande roll. Inte heller ska det ha någon betydelse var du befinner dig i världen.

Tillsammans med äldste sonen Victor äger vi Handelsbolaget, HåVi, för att underlätta fakturering av böcker och tjänster. Du beställer enklast genom att ovan gå till "böcker". Beställningarna går till olika distributörer. Om du beställer från Håkan skickar bolaget faktura med e-post. Du kan inte beställa genom SWISCH. Det numret, 123 116 9762,  är endast för betalning.

Välkommen igen önskar

Håkan och Victor 

FOLLOW ME

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© 2023 by Samanta Jonse. Proudly created with Wix.com